Προαιρετικά Προγράμματα

Ενημερωθείτε για τις παροχές μας και τις καλυπτόμενες περιοχές εξυπηρέτησης.

Εκτός από το κυρίως εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το σχολείο μας παρέχει και 4 προαιρετικές δραστηριότητες για τους μικρούς αγαπημένους μας. Οι δύο από αυτές στην εκγύμναση του σώματος στο αθλητικό πρόγραμμα και οι άλλες δύο στην περαιτέρω εκπαιδευτική εξέλιξη των παιδιών μας.

Κολυμβητήριο : Το σχολείο μας εδώ και χρόνια συνεργάζεται με την Ελληνογερμανική αγωγή, ως προς την εκμάθηση της κολύμβησης. Έτσι, όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν, συνοδευόμενα από παιδαγωγό του σχολείου μας, στο μάθημα το οποίο πραγματοποιείται από εξειδικευμένους και έμπειρους προπονητές – παιδαγωγούς.

Αθλήματα: Mini basket, mini tennis, ενόργανη και στίβος είναι τα αθλήματα που πραγματοποιούνται διαδοχικά, ανά εβδομάδα, μέσα στον μήνα, στον χώρο του σχολείου μας και απευθύνεται στα παιδιά που αγαπούν την κίνηση, την άσκηση του σώματος ή απλά τα βοηθά να διοχετεύσουν την ενεργητικότητά τους και να εκτονωθούν.

Νέες Τεχνολογίες: Μπορεί η πληροφορική να έχει ενταχθεί από νωρίς στην ζωή των παιδιών μας, εμείς όμως προσπαθούμε να την αξιοποιούμε με τον σωστό τρόπο αφενός και να αλληλοσυμπληρώνει την κυρίως εκπαιδευτική διαδικασία. Έτσι, όταν μάθουμε τα μέρη του υπολογιστή και μέσα από ελκυστικά παιχνίδια ενισχύουμε τα μαθηματικά, τα χρώματα, τα γράμματα και άλλες θεματικές ενότητες, η μάθηση γίνεται μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αγαπητή διαδικασία για τα παιδιά. Έτοιμα πλέον μπορούν να ανταποκριθούν στα αντίστοιχα μαθήματα που θα διδαχθούν στην Α᾽ Δημοτικού έχοντας κατακτήσει τις βάσεις από μικρότερη ηλικία! Όλο αυτό επιτυγχάνεται με την συνεργασία μας με τα Technokids, έναν διεθνή εκπαιδευτικό φορέα, που διδάσκει στα παιδιά τις Νέες Τεχνολογίες, με την μέθοδο Project based Learning και με δραστηριότητες Stem. Αξιοσημείωτο είναι ότι η εκπαιδευτική ύλη έχει αναγνωριστεί από την Microsoft και διδάσκεται με επιτυχία σε περισσότερα από 2500 σχολεία σε 35 χώρες.

Γερμανικά: Σημαντική θέση στο σχολείο μας πλέον έχει η Γερμανική γλώσσα, η οποία δίνει στα παιδιά την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά με αυτήν! Σύμφωνα με έρευνες, η πιο κατάλληλη ηλικία για την κατάκτηση μιας ξένης γλώσσας είναι η προσχολική. Είναι η ηλικία που κλειδώνουν οι βάσεις για την γλώσσα και τα παιδιά παρουσιάζουν εντυπωσιακή ευελιξία στην αναπαραγωγή ήχων και λέξεων. Στόχος μας είναι η βιωματική εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας με την βοήθεια της μιμικής και των χειρονομιών. Στόχος μας επίσης είναι να μάθουμε λέξεις, προτάσεις και έννοιες μέσα από τραγούδια, παραμύθια, καθώς και μουσικοκινητικά παιχνίδια. Σε όλα τα τμήματα θα ερχόμαστε σε επαφή με παραδοσιακά γερμανικά έθιμα αλλά και γιορτές, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας.