Τμήματα

Στο σχολείο μας φιλοξενούμε παιδάκια από 10 μηνών έως 6 ετών, όπου ανάλογα με την ηλικία και το ρυθμό ανάπτυξης του κάθε παιδιού λειτουργούν και τα αντίστοιχα τμήματα. Το κάθε τμήμα φιλοξενείται σε δική του αίθουσα έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε το παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτή-παιδαγωγού να λειτουργεί άριστα και η παραμονή των παιδιών να είναι ευχάριστη και δημιουργική.

  • Χρυσόψαρα

xrisopsara

Η αγκαλιά μας ανοίγει στο σχολείο της «Σιμόνης» για να καλοδεχθεί τους πιο μικρούς μας φίλους, τα «Χρυσόψαρα».

Πρόκειται για παιδάκια ηλικίας από 10 μηνών όπου για πρώτη φορά βιώνουν τον αποχωρισμό από της στοργική αγκαλιά της μητέρας τους και αναζητούν περιβάλλον και ανθρώπους που θα του προσφέρουν αγάπη αφοσίωση και στοργή. Παράλληλα μέσα στο περιβάλλον αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να  καλύπτονται οι βιολογικές και συναισθηματικές τους ανάγκες ενώ ταυτόχρονα να τους προσφέρεται πληθώρα ερεθισμάτων και δράσεων για δημιουργική απασχόληση.

Τα μικρά μας «Χρυσόψαρα» λοιπόν, θα κοινωνικοποιηθούν, θα αναπτύξουν σχέσεις και θα ξεκινήσουν να αυτονομούνται το καθένα με τον προσωπικό του ρυθμό.

  • Καβουράκια

kavourakia

Στο τμήμα με τα «Καβουράκια», τα  παιδιά δηλαδή της όμορφης μεταβρεφικής ηλικίας, βασικό μας μέλημα είναι φυσικά η κάλυψη βιολογικών και συναισθηματικών αναγκών.

Καθημερινά μέσα από μια ανεξάντλητη ποικιλία κινητικών, ομαδικών , μουσικών και γλωσσικών παιχνιδιών οι μικροί μας φίλοι, μαθαίνουν τις πρώτες τους  λέξεις, έννοιες καθώς προσπαθούν να γίνουν όλοι μια δυνατή ομάδα. Στα «Καβουράκια» το μάθημα γίνεται συνεχώς παιχνίδι αφού μέσω αυτού μαθαίνουν καλύτερα και ευκολότερα.

Στόχος μας είναι τα παιδιά να καταφέρουν να αυτονομηθούν,  να συνεργαστούν και διασκεδάζοντας να ανακαλύψουν τον κόσμο!

  • Αστερίες

asteries

Βασικό μέλημα για την τάξη του μικρού προνηπίου, τους «Αστερίες» μας, είναι η μετάβαση των παιδιών από το μεταβρεφικό στάδιο στην αυτοεξυπηρέτηση και την διερεύνηση των ικανοτήτων και των ορίων τους.

Προσπαθούμε λοιπόν να δίνουμε στο παιδί όσες περισσότερες πρωτοβουλίες γίνεται, ώστε να αποκτήσει πίστη στον εαυτό του και να ξεκινήσει να πατάει γερά στα πόδια του. Η περιέργεια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τρυφερή τους ηλικίας και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο σε ερεθίσματα μαθησιακό περιβάλλον, προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα συμβάλλουν στη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς τα παιδιά έχουν κάνει τα πρώτα τους σημαντικά βήματα στον χώρο της προσχολικής αγωγής γράφοντας τα πρώτα τους γράμματα και αριθμούς, κάνοντας μετρήσεις, ζωγραφίζοντας πλέον με ξεκάθαρη πρόθεση, περιγράφοντας τα έργα τους και πολλά άλλα!

  • Δελφινάκια

delfinakia2

Στο τμήμα με τα «Δελφινάκια», το προνήπιο της «Σιμόνης», σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους μικρούς μαθητές να ανακαλύψουν τον κόσμο αλλά και να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες.

Το παιχνίδι και η διασκέδαση δομούν το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα καθώς είναι οι τρόποι που χρησιμοποιούμε για να γνωρίσουμε καινούργιες έννοιες και γνώσεις στα παιδιά, καθώς και να καλλιεργήσουμε την κριτική τους σκέψη,  την δημιουργικότητα και την φαντασία τους. Επίσης τα παιδιά προετοιμάζονται για την επόμενη τάξη μέσα από ποικίλες δραστηριότητες όπως είναι και το project.

Σε αυτό το επίπεδο στόχος μας είναι τα παιδιά να  θέσουν τις σωστές βάσεις για το νηπιαγωγείο , να εξελιχθούν συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά και να  αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε σχέση πάντα με τον προσωπικό τους ρυθμό.

  • Ιππόκαμποι

ippokampoi

Στο νηπιαγωγείο της «Σιμόνης» οι μαθητές ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και αναπτύσσουν τις ικανότητές τους μέσω ενός διευρυμένου σύγχρονου και λειτουργικού εκπαιδευτικού προγράμματος που συνδυάζει την μάθηση και το δημιουργικό παιχνίδι.

Εδώ επιτυγχάνεται η σωστή προετοιμασία για το δημοτικό σχολείο μέσα από τις μηνιαίες θεματικές ενότητες, τα σχέδια εργασίας και ποικίλες δραστηριότητες που αφορούν την Γλώσσα, την Γραφή, την Ανάγνωση και τα Μαθηματικά.

Στόχος μας είναι να θέσουμε τις βάσεις για την μελλοντική τους πορεία στον χώρο της εκπαίδευσης ώστε να είναι γεμάτα γνώσεις, εμπειρίες και αυτοπεποίθηση για το όμορφο ταξίδι που ανοίγεται μπροστά τους.