Μουσική

mousiki

Στο σχολείο μας το μάθημα της μουσικής αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της εκπαίδευσης των παιδιών. Μέριμνά μας είναι να αναπτύξουμε τις ακουστικές και εκφραστικές ικανότητες των παιδιών και να ενισχύσουμε τις σωματικές και πνευματικές δυνατότητές τους μέσα από μια διαδραστική, φυσική και ευχάριστη διαδικασία.

Κύρια επιδίωξη μας είναι η ανάπτυξη των μουσικών δεξιοτήτων και της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών. Με βασικά εργαλεία μας το αρμόνιο και τα κρουστά όργανα, τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από μιμητικά παιχνίδια να αποκρυπτογραφούν τους ήχους και τις νότες και να τους μιμούνται αυθόρμητα, όπως συμβαίνει όταν μαθαίνουμε την μητρική μας γλώσσα.

Η μουσική είναι χαρά, δημιουργία, έκφραση και ελευθερία. Ενισχύοντας τις μουσικές δεξιότητες σε μια τόσο τρυφερή και εύπλαστη ηλικία όπως είναι η βρεφική και προσχολική, δημιουργούμε μια γερή βάση για την δημιουργία μιας ισορροπημένης προσωπικότητας κι εξασφαλίζουμε μια υγιή προσωπική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη καθ ’όλη την διάρκεια της ζωής των παιδιών.