Μουσικοκινητική

mousikokinitiki

Στην «Σιμόνη» αναγνωρίζουμε ότι  κάθε παιδί έχει τον δικό του ατομικό ρυθμό και τρόπο με τον οποίο βλέπει, ακούει και προσλαμβάνει τις διάφορες έννοιες. Στηριζόμενοι σε αυτό, έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά μας, την μουσικοκινητική αγωγή ως μέσον καλλιέργειας της ψυχής και του πνεύματος των παιδιών.

Η μουσικοκινητική αγωγή µε την κίνηση και  την όξυνση των αισθήσεων, διαπλάθει το σώμα, το πνεύμα αλλά και την ψυχή των παιδιών. Η ολόπλευρη σωματική ανάπτυξη, η αυτοπειθαρχία, η συνειδητοποίηση των εννοιών του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού, στοχεύουν στη δημιουργική έκφραση των παιδιών, στην ανάπτυξη της φαντασίας τους καθώς και στην  διαμόρφωση  των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τους.

Τα παιδιά καλούνται με την βοήθεια  της μουσικής, του λόγου και της κίνησης και  μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει ο ρόλος στην δραματοποίηση μιας φανταστικής ιστορίας, να συζητήσουν και να εκφραστούν για απολύτως αληθινά ζητήματα που μπορεί να τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την δημιουργικότητα των παιδιών και την αυτοπεποίθησή τους και να τους παρέχουμε μια ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία γνώσης και έκφρασης.