Ζαχαροπλαστική

zaxaroplastiki

Ζαχαροπλαστική και μάθηση είναι δυο πράγματα που μπορούν να συνδυαστούν με μεγάλη ευκολία αρκεί να υπάρχει αγάπη και φαντασία. Έτσι αξιοποιώντας την έμφυτη περιέργεια των παιδιών για πειραματισμό και ανακάλυψη τα καθοδηγούμε προς μια οργανωμένη διαδικασία μάθησης, η οποία μας δίνει την δυνατότητα να επεξεργαστούμε πολλούς εκπαιδευτικούς τομείς.

Αρχικά σε γλωσσικό επίπεδο , διαβάζουμε τις οδηγίες της συνταγής και προσπαθούμε να ξαναθυμηθούμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε. Χρησιμοποιούμε τα μαθηματικά διότι απαριθμούμε τα υλικά που χρειαζόμαστε για την κάθε συνταγή και μέσα από αυτό γνωρίζουμε τις έννοιες, μισό και ολόκληρο, καθώς και τις διάφορες μετρήσεις βάρους.
Οι αισθήσεις μας είναι σε εγρήγορση προσφέροντας στο παιδί την δυνατότητα να παρατηρεί και να βιώνει ενεργητικά την αλληλεπίδραση των υλικών και εξασκείται συστηματικά η λεπτή του κινητικότητα μέσα από την ασφαλή χρήση υλικών και εργαλείων της κουζίνας, με την βοήθεια της παιδαγωγού.

Η διαδικασία αυτή βοηθάει τα παιδιά να συνεργάζονται, ενισχύοντας την ομαδικότητα, την δημιουργικότητα και φυσικά την αυτοπεποίθηση τους, καθώς κάθε φόρα, φτάνοντας στο επιθυμητό αποτέλεσμα πιστεύουν στον εαυτό τους και αναγνωρίζουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.